KÖPVILLKOR


Allmänna villkor
Vi följer såväl konsumentköplagen som distansavtalslagen. För att genomföra en beställning måste du vara myndig eller ha målsmans medgivande.

Beställning
Din beställning besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via mail. Har du gjort en beställning av misstag ber vi att du kontaktar oss så fort som möjligt.

Priser
Alla priser anges inklusive svensk moms. Eventuella erbjudanden gäller så långt lagret räcker om inte annat anges. Det överstrukna priset bredvid det nedsatta priset är ett av leverantören rekommenderat cirkapris och är inte alltid ett pris som gällt före erbjudandet.

Betalning
Vi erbjuder dig fyra betalningsalternativ.

Kortbetalning
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet..

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Dogger AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Faktureringsavgift tillkommer med 19 kronor.

Delbetalning
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.

Kampanjalternativ, ränta, uppläggningsavgift, aviavgift
Köp nu, betala om 3 månader, 0%, 0 kr, 29 kr
3 månader, 0%, 95 kr, 29 kr
6 månader, 0%, 195 kr, 29 kr
12 månader, 0%, 295 kr, 29 kr
24 månader, 9,95%, 295 kr, 29 kr

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Direktbetalning Swedbank
Du som är ansluten till internetbanken i Swedbank eller Sparbanken kan handla utan att uppge ditt kortnummer. Med direktbetalning dras pengarna direkt från ditt konto, enkelt och smidigt. Betalningen sker via internetbanken. Du väljer vilket konto betalningen ska ske från och ingen känslig information behöver uppges i samband med köpet.

Leveranstid
Vi levererar ordrar lagda före klockan 09.00 samma vardag. Eftersom alla varor finns på vårt lager är den normala leveranstiden många gånger bara en eller ett par dagar, men kan ta upp till en vecka beroende på fraktbolaget.

Leveransförsening
Om leveransförsening av någon anledning uppstår har du möjlighet att häva köpet utan kostnader. Om ett lagersaldo misstämmer kommer vi att kontakta dig omgående.

Leveransvillkor & leveranssätt
Våra varor levereras i första hand av DHL, direkt från vårt egna lager.

Vi skickar alla ordrar över 500 kronor fraktfritt inom Sverige. Vid order under 500 kronor kostar frakten 69 kronor.

Garanti
Garanti lämnas i enlighet med tillverkarens eller grossistens villkor. Eventuella garantivillkor framgår av respektive produkt. För att garantin ska gälla måste produkterna hanterats på det sätt som föreskrivs och kan anses som normalt för produkten. Om du får problem med en produkt kontakta oss. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara därför alltid kvittot under garantitiden!

Ångerrätt och återbetalning - fria returer
Som kund hos oss har du 30 dagars ångerrätt, utan speciell anledning. Undantaget från ångerrätten är personligt anpassade produkter eller varor som inte kan lämnas tillbaka med bruten försegling. Exempel på detta kan vara en fiskrulle som kunden vill ha spolad med en speciell lina eller en bruten förpackning av Powerbait.

Du har rätt att undersöka den köpta varan för att fastställa egenskaper och funktion. Om en returnerad vara har använts eller hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt för detta, har vi rätt till ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris. Kontakta oss för mer information om storleken på eventuell värdeminskning av returer.

I paketet ligger en returfraktsedel för att du snabbt och enkelt ska kunna skicka tillbaka godset till oss. Vi betalar returfrakten. Paketera returen ordentligt! Som köpare bär du risken för det som är på väg tillbaka till oss. Ta ett kvitto för att kunna spåra returen. Återbetalning sker senast 14 dagar efter att produkten mottagits av Dogger.

Vårt e-handelssystem begränsar möjligheten till fria returer om det historiska antalet överskrider det normala. Systemet kommer även att neka nya beställningar av vara som tidigare returnerats. Vi kommer då att informera dig om detta.

Reklamationer
Felaktig eller skadad vara skall reklameras inom skälig tid efter det att du har upptäckt felet eller skadan. Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som att det skett i rätt tid. Kontakta oss på 0176-14889. Skicka aldrig varor i retur innan du har talat med oss. Om du behöver returnera varorna står Dogger AB för fraktkostnaden. Utförlig reklamationsanvisning.

Tvist
Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid eventuell tvist.

Outlösta paket
Outlösta paket debiteras en avgift på 300:- för att täcka våra kostnader.

Personuppgiftspolicy
Din personliga integritet är viktig för oss på Dogger AB. När du lämnar dina personuppgifter till oss vill vi att du ska kunna känna dig helt trygg. Personuppgifter är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Hos Dogger AB behandlas dessa i enlighet med gällande Personuppgiftslag (PUL). All personlig information som du lämnar till oss används bara inom företaget för att kunna ge dig bra service vid dina återkommande köp. Den kan också användas av oss för att skicka dig specialerbjudanden från oss och nyhetsbrev om du valt att låta oss göra det. Vi värdesätter din tillit till oss och är glada över att ha dig som kund och därför respekterar vi självklart din personliga integritet. De uppgifter som vi lagrar i vår kunddatabas är för och efternamn, ev företag, adress, e-postadress & telefonnummer. Vi garanterar att ingen obehörig tar del av dina personuppgifter. Personuppgifterna lämnar aldrig företaget. Vi lånar inte ut, hyr ut, leasar ut eller säljer några personuppgifter till andra företag eller privatpersoner. Du har enligt §26 i Personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång/kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan till oss få besked om vilka personuppgifter vi har lagrade om dig och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt enligt personuppgiftslagen §28 att få rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig. Då vänder du dig till personuppgiftsansvarig: Per Wennerström Dogger AB Stockholmsvägen 49 761 43 Norrtälje, Telefon: 0176-14889

Reservation
Vi reserverar oss mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

Text-, bild- och videomaterial
Text-, bild- och videomaterial på Dogger.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt och får ej kopieras utan vår tillåtelse.