Biocool Wash My Laundry 250 ml
-13%
SeaSea

Biocool Wash My Laundry 250 ml

129 kr
149 kr
-13%
Webblager - Skickas om 1-2 veckor
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 17.4547
Referensnummer: 5000016760

Wash my laundry är ett högkoncentrerat tvättmedel  utan parfym  som tar bort  svamp,  bakterier och dålig lukt redan vid 30 grader. Lämpar sig särskilt bra för personer med allergi eller känslig hud och är rekommenderad av  Asthma Allergy Nordic (Astma och Allergiförbundet). Effektiv för alla typer av textilier, även känsliga material som t.ex. funktionskläder och ull. Ej optimal för siden. Lätt nedbrytbart i naturen. Fungerar bra för såväl handtvätt som maskintvätt Du som letar efter Biocool SafeWash, har hittat rätt. Safe Wash har ersatts av Wash my laundry. En burk innehåller 250 ml som räcker till 50 handtvättar och upp till 25 maskintvättar.

Biocool Wash my laundry är ett tvättmedel som tar bort dålig lukt redan vid 30 grader.

Perfekt för:

  • Handdukar & badkläder

  • Kuddfodral & dynöverdrag

  • Träningskläder

  • Husdjurens filtar & korga

  • För en luktfri semester!

 

När du har problem med dålig lukt i dina textilier eller i din tvättmaskin
Bekymmer med illaluktande textilier eller tvättmaskin går ofta att härleda till tillväxt av svamp eller bakterier.  Svamp och vissa typer av bakterier är mycket livskraftiga.  Tyvärr räcker det oftast inte att tvätta textilierna i höga temperaturer med ett vanligt tvättmedel för att få bort detta. Tvätta med Biocool Wash my laundry för att få bort dålig lukt redan vid 30 grader. Vid tvätt rengörs även tvättmaskinen från avlagringar, svamp, bakterier och dålig lukt.

När du har problem med fotsvamp eller annan typ av svampinfektion
Svampsporerna kan leva kvar i dina textilier även om du tvättar dem i höga temperaturer med ett vanligt tvättmedel. Det gör att du kan få tillbaka svampinfektionen genom dina strumpor eller underkläder. Tvätta därför med Biocool Wash my laundry om du vill vara säker på att få bort sporerna redan vid 30 grader.

När du vill tvätta med mindre miljöbelastning
Många tvättmedel innehåller miljöskadliga kemikalier som följer med avloppsvattnet ut i våra vattendrag. De mest problematiska kemikalierna i rengöringsmedel är sådana som bryts ner mycket långsamt (eller inte alls) och som anrikas i levande organismer (bioackumuleras) eller som är giftiga för levande organismer. Parfym tillsätts ofta i rengöringsmedel, mest för att dölja lukten av övriga ingredienser. Parfymer är inte nödvändiga och orsakar en onödig miljöbelastning. Färgämnen är också onödiga och bör inte ingå i rengöringsmedel. Biocool Wash my laundry innehåller inga miljöskadliga kemikalier och är lätt nedbrytbart i naturen.

När du har allergi eller känslig hud
Att välja skonsamma tvättprodukter är speciellt viktigt för dig med allergi eller känslig hud, men också för bebisar och småbarn då deras hud är extra känslig. Du som är känslig kan ibland uppleva problem med kliande kläder, utslag eller klåda av olika slag. Detta kan bero på tvättmedelsrester som blir kvar i kläderna efter tvätt. Parfym, färgämnen och konserveringsmedel leder ofta till problem för dig med känslig hud. Biocool Wash my laundry är parfymfri och fri från såväl färgämnen som konserveringsmedel. Biocool Wash my laundry är rekommenderad av Astma och Allergiförbundet.

När du vill tvätta känsliga textilier
Känsliga textilier som t.ex. funktionskläder och ull bör inte tvättas i höga temperaturer. Om du tvättar i alltför varmt vatten förkortar du plaggens livslängd eller förstör dem helt. Med Biocool Wash my laundry blir tvätten fri från svamp, bakterier och dålig lukt redan vid 30 grader.

Dosering & tvättråd
Gäller vid normalsmutsad tvätt och mjukt, medelhårt och hårt vatten. Följ alltid textiliernas tvättanvisningar.

Tvättmaskin 4-7 kg: 10-15 ml. Kombinera inte med annat tvätt- eller sköljmedel eftersom desinfektionseffekten då kan försämras. Vid tvätt rengörs även tvättmaskinen från avlagringar, svamp, bakterier och dålig lukt.

Handtvätt: 5 ml till 5 liter vatten. Tvättmedlet ska lösa upp sig i vattnet innan textilierna läggs i. Blötlägg textilierna i en timme, rör om och krama ur då och då. Skölj textilierna med rent kallt vatten. Locket rymmer 15 ml.

Produktspecifikationer
Dogger Kategorifilter - Båttillbehör
Tvätt och disk