Välkommen till sportfiskebutiken med mångårig historia!

Kontakta oss

Telefon

0176-14889

Vi tar emot samtal på vardagar 10.00-17.00 med lunchstängt 12-13. Avvikande öppettider kan förekomma, se längre ner på den här sidan.

Frågor & support

info@dogger.se

Vi besvarar normalt dina mail inom 24 timmar på vardagar.

Vanliga frågor - se hit!

Har du beställt fel storlek och vill nyttja öppet köp? Har du inte möjlighet att hämta ut ditt paket? Svaret på detta och mycket annat har vi samlat på ett och samma ställe. Klicka här för att komma till våra vanligaste frågor.

Avvikande öppettider kundtjänst (telefon): 20/6 10:00-15:00, 21/6 Stängd

1932: Doggerlinan lade grunden

Dogger är ett företag med lång historia där verksamheten har förändrats och utvecklats under årens lopp. När Nils Wennerström grundade företaget 1932 var tennisartiklar vår huvudverksamhet. I lokaler på Lidingö erbjöds den lokala kundkretsen omsträngning av racketar till tennis, badminton och squash. Strängarna i racketarna bestod av naturmaterial till en början men ersattes så småningom med nylonlina, som skulle visa sig fungera utmärkt som fiskelina. Vi började importera en egen nylonlina, Doggerlinan, som vi spolade själva och ledde oss in på sportfiske. Strängningsmaskinerna ersattes med spolningsmaskiner och vi lade sportprylarna på hyllan. Försäljningen riktade sig framförallt till sport- och fiskebutiker runt om i Sverige.

1960: Butiksförsäljningen tar fart

Verksamheten flyttade till Norrtälje i mitten av 60-talet och rodret togs över av Nils son Olle Wennerström. Fokus låg fortfarande på partiförsäljning av lina, men då började även den lokala butiksförsäljningen till framförallt yrkesfiskarna i Roslagen. På en minimal butiksyta salufördes de allra mest nödvändiga prylarna till fisket. Fiskelina hade vi gott om. Sakta men säkert växte utbudet år efter år till det vi har idag. Yrkesfiske övergick till sportfiske. Doggerlinan som fiskelina är idag historia, men den lever fortfarande kvar på ett sätt. Av den grövsta dimensionen tillverkar vi Dogger nylondragfjäder som säljs via elgrossister till elektriker runt om i världen.

2010: Webbförsäljning av sportfiske

Vår webbförsäljning av sportfiske inleddes 2010, men har på kort tid gjort oss till en av de ledande aktörerna i Sverige. Innan vi lanserade Dogger.se tog vi en ordentlig koll på läget. Vi ville veta våra möjligheter - ta reda på svagheter och styrkor. Utbudet av fiskeshoppar på nätet är enormt, så det gäller att ha något mer för att lyckas. Vi såg vår möjlighet att bli bäst, genom att kunna leverera snabbt, effektivt och prisvärt. För att kunna lyckas med att få nöjda kunder, måste man inte bara brinna för fiske utan även kunna "leverera". 

Vi har fått flera fina utmärkelser genom åren. Dogger är ett välskött bolag sedan lång tid tillbaka. 2015 fick vi dessutom utmärkelsen Superföretag av tidningen Veckans Affärer tillsammans med 495 aktiebolag (en promille av Sveriges aktiebolag). Ett Superföretag är "effektivt, lönsamt, växer snabbt och har koll på finanserna". Vi har blivit utsedda till Årets E-handlare inom vår kategori fritid 2016, 2017 och 2019. Utmärkelsen delas ut av PriceRunner till det företag som har de nöjdaste kunderna inom respektive kategori.

Välkommen till sportfiskebutiken med mångårig historia!

Vi erbjuder hållbara leveransalternativ

Svanenmärkt leverans är ett leveransval som uppfyller stränga krav på klimatprestanda och hög energieffektivitet. Läs mer om Svanenmärkt leverans hos Postnord.