Om oss

1932: Dogger-linan lade grunden
Dogger är ett företag med lång historia där verksamheten har förändrats och utvecklats under årens lopp. När Nils Wennerström grundade företaget 1932 var tennisartiklar vår huvudverksamhet. I lokaler på Lidingö erbjöds den lokala kundkretsen omsträngning av racketar till tennis, badminton och squash. Strängarna i racketarna bestod av naturmaterial till en början men ersattes så småningom med nylonlina, som skulle visa sig fungera utmärkt som fiskelina. Vi började importera en egen nylonlina som vi spolade själva, Dogger-linan, det var här företaget tog första klivet in i sportfiskevärlden. Strängningsmaskinerna ersattes med spolningsmaskiner och vi lade sportprylarna på hyllan. Försäljningen riktade sig nu framförallt till sport- och fiskebutiker runt om i Sverige.

1960: Butiksförsäljningen tar fart
Verksamheten flyttade till Norrtälje i mitten av 60-talet och rodret togs över av Nils son Olle Wennerström. Fokus låg fortfarande på partiförsäljning av lina, men då började även den lokala butiksförsäljningen till framförallt yrkesfiskarna i Roslagen. På en minimal butiksyta salufördes de allra mest nödvändiga prylarna till fisket. Fiskelina hade vi gott om. Sakta men säkert växte utbudet år efter år till det vi har idag. Yrkesfiske övergick till sportfiske. Doggerlinan som fiskelina är idag historia, men den lever fortfarande kvar på ett sätt. Av den grövsta dimensionen tillverkar vi Dogger nylondragfjäder som säljs via elgrossister till elektriker runt om i världen.

2010: Webbförsäljning av sportfiske
Vår webbförsäljning av sportfiske inleddes 2010, men har på kort tid gjort oss till en av de ledande aktörerna i Sverige. Innan vi lanserade Dogger.se tog vi en ordentlig koll på läget. Vi ville veta våra möjligheter – ta reda på svagheter och styrkor. Utbudet av fiskeshoppar på nätet är enormt, så det gäller att ha något mer för att lyckas. Vi såg vår möjlighet att bli bäst, genom att kunna leverera snabbt, effektivt och till ett schysst pris. För att kunna lyckas med att få nöjda kunder, måste man inte bara brinna för fiske utan även kunna ”leverera”.

2021: Dogger tar steget in i en svensk koncern
Dogger förvärvas av den svenska HYMA-koncernen med bas i halländska Hyltebruk, en koncern som driver e-handel och fysisk försäljning inom områden som trädgård, skog, maskiner och jakt. Dogger blir koncernens första ordentliga kliv in i sportfiskebranschen nu med tillgång till en toppmodern it-infrastruktur tillsammans med ett effektivt centrallager i Falkenberg. 

Välkommen till sportfiskebutiken med mångårig historia!

Dogger AB

556094-3085

Svarvaregatan 5

301 80 Halmstad

Tel nr: 0176 – 14889

Mail: info@dogger.se

Momsregistreringsnummer: SE556094308501

Jobba hos oss

Brinner du för fiske och god service? Skulle du vilja bli en i gänget? Vi strävar efter att bli marknadens bästa leverantör vilket innebär att vi då och då söker efter drivna och kompetenta personer att komplettera vårt team med! Välkommen att skicka in en spontantansökan till info@dogger.se.