Reklamation

Som kund till oss ansvarar vi för att du får felfria varor vid leverans. Prylarna ska fungera för det de är avsedda för. Vi ansvarar däremot inte för skador som orsakats av felaktig användning, förslitning eller ovarsamhet av användaren.

Du måste alltid kontakta oss om du vill reklamera en vara, så att vi ska kunna rätta till det så effektivt som möjligt.

Skicka ett mejl till info@dogger.se med följande information:

  • Ordernummer
  • Artikelnummer
  • Bild på skadan
  • Beskrivning av felet

Med den informationen kan vi oftast lösa reklamationen blixtsnabbt. Som webbkund kan du även göra din reklamation i Norrtälje.

Om du har gjort köpet i vår fysiska butik i Norrtälje måste reklamationen göras här. Ta med dig varan och kvittot till butiken.

Spön

Det är viktigt att du hanterar och förvarar dina kolfiberspön varsamt. Klämskador och skador från inte ordentligt iskjutna spöholkar kan inte reklameras. Skadade toppöglor beror ofta på att betet har tagits in för långt. Kontrollera spöringarna innan fiske för att undvika skador på linan och förlorade beten. Spön med så kallade spigot-holkar får inte skjutas in mer än ett vanligt spö. Bottennapp som dras eller rycks loss med hjälp av spöt kan resultera i spöbrott som inte kan reklameras. Det kan fungera med nylonlina men absolut inte med dagens stumma och starka superlinor.

Om du reklamerar ett spö vill vi att du tar en närbild på skadan och en bild på hela spöt. Ibland kräver våra leverantörer att få se spöbrottet för att bedöma reklamationen - då kommer vi be dig att såga av spöt 10 cm på varje sida av spöbrottet och skicka det till oss.

Rullar

Fiskrullar, speciellt multirullar, kräver omvårdnad för att fungera väl. Rullen måste rengöras och ibland plockas isär och smörjas enligt tillverkarens instruktioner. Fiske med tunga beten kan slita mycket på vissa rullmodeller och där får man räkna med ett visst slitage. Många slitagedelar kan beställas direkt från respektive tillverkare.

Beten

Beten ska självklart klara tufft fiske och hårda fighter! Men en träff av en klippa eller undervattenssten klarar de tyvärr inte. Förlorade beten ersätts inte.

Linor

Om en lina lätt går av är det troligt att toppöglan på spöt är skadad. Kontrollera alla delar som linan löper vid, för att säkerställa att det inte är något som sliter på linan. Trasslar sig linan kan det beror på att den blivit tvinnad vid spolning. Det är mycket ovanligt med fel på linan.

Transportskador

Transportskador måste anmälas snarast - om möjligt redan vid uthämtandet av varan.

Du måste alltid kontakta oss om du vill reklamera en vara, så att vi ska kunna rätta till det så effektivt som möjligt.