Dogger Big Cash 2016

Som kund hos oss på Dogger, får du automatiskt anmälningsrätt till Big Cash. Tävlingsreglerna är enkla. Den som fångar, fotograferar och släpper tillbaka den längsta gäddan vinner 100.000 kronor.

Leaderboard

134 cm - Nicklas Hallnor, Arjeplog
121 cm - Fredrik Larsson, Borlänge
120 cm - Tobias Wikberg, Grycksbo

Samtliga rapporterade tävlingsbidrag är preliminära. Slutgiltigt resultat lämnas i slutet av tävlingsperioden.

Anmälningsrätt

För att få anmälningsrätt till tävlingen måste du göra minst ett köp på Dogger under tävlingsperioden 18 mars – 18 november 2016. Av skatteskäl måste du vara svensk medborgare och myndig för att få anmälningsrätt. 

Anmälningsrätten styrks genom ett ordernummer från Dogger.se eller ett kvittonummer från vår butik i Norrtälje. Om du hänvisar till ett kvittonummer måste det framgå på kvittot och vår elektroniska kvittojournal vem som är köpare. Ditt köp ger dig automatiskt anmälningsrätt, så du behöver bara höra av dig när du vill anmäla en tävlingsfisk.

Anmäla tävlingsfisk

Du anmäler tävlingsfiskar genom att skicka mejl till BIGCASH@DOGGER.SE

Du kommer att få en bekräftelse att ditt mail har mottagits. Mejlet måste innehålla följande för att kvalificeras till tävlingen:

  • Gäddans längd. Uppge längden i hela cm i mejlets ämnesrad. Avrunda eventuell decimal nedåt.
  • Bild på gäddan. En av bilderna måste även ha en referens med måttskala såsom måttdekal eller tumstock för att enkelt kunna verfiera angiven längd. Placera gäddans nostipp vid nollstrecket för att göra det möjligt att läsa av totallängden vid stjärtfenan. Hela måttreferensen måste synas (se bild). Måttreferensen ska ej vara framför gäddan. Bilden måste vara tagen med digitalkamera eller mobiltelefon och måste ha god skärpa och kvalitet. Bilden får på inget sätt vara efterbehandlad, för att kunna säkerställa fångstdatum och äkthet. Kontrollera att din digitalkamera eller mobiltelefon är inställd på rätt tid och datum. Skicka även med poseringsbilder!


Om bildens kvalitet gör det svårt att bedöma gäddans längd kan juryn diskvalificera bidraget, alternativt minska angiven längd. Var mycket noggrann när du fotograferar!

  • Ordernummer/kvittonummer från Dogger. Se avsnittet om anmälningsrätt.
  • Fångstdatum. Minst en dag efter ditt köp på Dogger.se och inom tävlingsperioden.
  • Fångstmetod och bete. Det är bara tillåtet att anmäla fångster tagna på handredskap med konstgjorda beten (t ex wobbler, jerkbaits, skeddrag, spinnare, jigg och fluga). Det är bara tillåtet att fiska med ett spö per person. Spinnfiske, haspelfiske, jerkbaitfiske, jiggfiske, vertikalfiske och flugfiske är exempel på tillåtna metoder. Trolling, dragrodd, ismete, angel och mete får inte anmälas till tävlingen.
  • Kontaktuppgifter. Namn, adress och telefonnummer. 

Eventuell vinst tillfaller den som har anmälningsrätt, men även gäddor från make/maka och barn under 18 år får anmälas.

Anmälan måste ske senast en vecka efter fångstdatum och senast den 20 november 2016. Gäddan ska fångas på svenskt vatten och självklart tillämpas catch and release. Anmälningar som inte uppfyller alla krav kommer att diskvalificeras. Använd gärna avkrokningsmatta för så skonsam hantering som möjligt. Om samma längd anmälts av flera, delas prissumman.

Tävlingsjury

Tävlingsjuryn består av:

Jan Olsson (FishEco)
Fredrik Stjärnqvist (Fiskefeber)
Nicka Hellenberg (skribent Fiskejournalen och medarbetare på Sportfiskarna)
Mikael Johansson (Dogger).

Tävlingsjuryn kommer att, tillsammans med bildexpert, analysera bilden på den längsta anmälda gäddan vid tävlingsperiodens slut och kontrollera att anmälan uppfyller alla krav. Den höga prissumman tvingar oss att polisanmäla medvetet felaktiga anmälningar.

Publicering av ledarfisk

Den längsta gäddan uppdateras löpande på Dogger.se. Att en fisk publiceras som ledarfisk innebär inte att tävlingsjuryn godkänt fisken. Det är därför mycket viktigt att även anmäla kortare fiskar än ledarfisken.

Skicka även in härliga fiskebilder

Alla bilder som vi postar på Facebook belönas med årets premiebete. Skicka därför även in lite sköna gäddbilder, oavsett storlek,  och håll tummarna för att vi postar någon på Facebook! De bästa bidragen får presentkort på Dogger.se värda 1.000 kronor.

Övrig information

Vinnare kommer att presenteras på Dogger.se den 5 december 2016.

Tävlingsvinst betraktas som inkomst av tjänst. 

Närstående till juryn och anställda på Dogger kan inte delta. Inskickade bilder ger oss full användningsrätt. Tävlingens nyhetsvärde gör det troligt att vinnaren kommer att bli kontaktad för intervjuer av andra än Dogger. Juryns beslut kan inte överklagas. 

För frågor om tävlingen kontakta Mikael Johansson, telefon 0176-279326.

Tidigare tävlingsår

Läs tävlingsrapporter och kolla in bilder på tidigare års deltagare i länkarna nedan.

Dogger Big Cash 2015
Dogger Big Cash 2014