Start / Fiskespön & Fiskerullar / Fiskeset / Jerkbaitset

Jerkbaitset

Jerkbaitfisket ställer höga krav på både spö och rulle - här finner du enbart produkter som håller måttet!

Haspelset
Haspelset
Spinnset
Spinnset
Gäddset
Gäddset
Inkapslade set
Inkapslade set
Vertikalset
Vertikalset
Jigg- & Dropshotset
Jigg- & Dropshotset
Specimenset
Specimenset
Dogger AB

Att fiska med jerkbaits är krävande och du behöver verkligen satsa på en utrustning som klarar av den tuffa belastningen. Oftast används en spinnrulle/multirulle som ger bekväma kast med precision trots att betena ofta väger en hel del.

Det finns både lågprofilsrullar och traditionella rundgavlade Abu Garcia Ambassadeur-rullar som klarar av uppgiften, och vilken variant du väljer har mycket med tycke och smak att göra. Kort och gott kan man säga att en rulle med lågprofil kommer närmre klingan och på så vis ger en lite bättre balansering, även om detta såklart kan variera beroende på val av spö.

Ett jerkbaitspö kan liknas vid en dirigentpinne - ett kort fiskespö som klarar av att sätta fart på ditt jerkbait och kontrollera rörelsemönstret som du själv skapar genom att rycka hem ditt bete. Ofta är den optimala längden på ett jerkbaitspö någonstans från 6 fot och upp till ca 7,5 fot.

En flätlina är ett måste då du måste ha direktkontakt med betet för att kunna kontrollera gången. Är det jerkbaits omkring 80 gram och uppåt i vikt så är en 0,35 mm lindiameter ett bra val.