Start / Dogger Magasinet / Att välja rätt kläder (efter väder)

Att välja rätt kläder (efter väder)

Att välja rätt kläder (efter väder)

Inspiration

Hösten är här och i norden kan det innebära rejäla utmaningar i att välja rätt kläder! De främsta funktionerna för kläder är att hålla dig torr, varm och skyddad.

Torr, varm och skyddad!

Lager på lager principen, eller som den också kallas - flerskiktsprincipen, kan vara en bra grund att stå på, det är enkelt att anpassa sig då vädret fort kan ändra karaktär.

Första lagret

Ska släppa ut fukt och överskottsvärme till ett absorberande skikt längre ut.

Andra lagret

Ska absorbera bort fukten från det första lagret, bort från kroppen. Här passar ull bra, då syntetiska material inte suger åt sig fukt lika bra.

Tredje lagret

Detta lager har som största uppgift att värma. Detta är ett av de mest anpassningsbara lagren som vi kan ta av oss vid större ansträngning, och ta av oss lätt när det blir för varmt.

Fjärde lagret

Skyddet mot vind, nederbörd och kyla. Plaggen i detta lager bör vara stora och rymliga och skydda känsligare delar på kroppen. Skalplagg är utmärkt som ett fjärde lager!

Vill du ha ytterligare värme för när du exempelvis är stillastående eller tar en paus, kan det vara värt att ha med sig en varm mössa, en tjockare tröja eller dunjacka och ett par större vantar att dra över det fjärde lagret.

Produkter som används i artikeln

OUTLET
Grundéns Bulkhead Fleece Hooded Jacket S

Från

645 kr660 kr
+Finns i flera varianter
Gå till

Relaterade artiklar

MAGASIN

Varför använder Emil Hallgren ekolod från Garmin?