Start / Dogger Magasinet / Varför använder Emil Hallgren ekolod från Garmin?

Varför använder Emil Hallgren ekolod från Garmin?

Varför använder Emil Hallgren ekolod från Garmin?

Inspiration

Varför fiskar Emil Hallgren med utrustning från Garmin? Emil delar med sig av sina tankar och funderingar kring ämnet att fiska med ekolod och livegivare.

Livegivare låser upp så mycket möjligheter. De flesta tror att det endast handlar om att leta fisk, prick-kasta på individuella fiskar och inget annat men man kan få ut så mycket information av en livegivare. ”Det är fusk, det är inte fiske” är en välanvänd term för live-fisket, men presenterar du inte betet rätt framför fisken så åker du ändå hem tomhänt.

En utav dom största anledningarna till att jag investerade i ekolod från Garmin är för att jag fiskar i väldigt steniga sjöar emellanåt - Time is money! En skadad propeller eller en skada i skrovet kostar pengar! En båt som står på verkstaden går inte att fiska med! Med hjälp av ekoloden spelar jag in spår som sparar mig både tid och pengar, då jag enkelt kan använda spåren för att ta mig ut till mina bästa fiskeplatser utan att köra på någon onödig sten! 

Man kan lära sig fantastiskt mycket om fiskens beteende med hjälp av livescope! Det pratas om vevstopp men har man försökt lura en större Gös eller Gädda med hjälp av livescope så är det många gånger fisken tappar intresset när man slutar veva och vänder ifrån betet, ser man däremot att fisken fortsätter att accelerera mot betet kan vevstoppet vara det som avgör om hugget blir av eller inte, gränsen är hårfin. Adrenalinet man får av att hitta en utav dessa riktigt stora individer som simmar i våra vatten är rent ut sagt helt galet och beroendeframkallande.

Strukturen du söker hittar du givetvis med hjälp av en 2D/Sidescan också, men livegivare hjälper dig även att precisera dina kast i varje kast precis där du vill fiska ditt bete på till exempel sidan av grynnan.

Livefisket är inte för alla, så enkelt är det. Jag personligen tycker det är otroligt roligt att verkligen gå in för det och nörda ner mig i tekniska prylar, och vill få ut så mycket möjligheter jag kan av min fisketid medans andra kanske värderar att bara sitta och kasta i blindo i lugn och ro. Med det sagt tycker jag inte att man ska döma ut livegivare utan att själv ha testat och bildat en egen uppfattning. 

Man väljer trots allt själv om man vill nyttja dagens moderna teknik eller inte!

Produkter som används i artikeln

Fraktfritt
Garmin Echomap Ultra 102sv med givare GT56UHD
15 950 kr29 349 kr
I lager

Relaterade artiklar

MAGASIN

Att välja rätt kläder (efter väder)