B&G ZEUS S 7 Kartplotter
13510_3_231130-800x800.jpg
B&G ZEUS S 7 Kartplotter
13510_3_231130-800x800.jpg
B&G ZEUS S 7 Kartplotter
13510_3_231130-800x800.jpg
Nytt hos oss
SeaSea

B&G ZEUS S 7 Kartplotter

10 590 kr
Webblager - Skickas om 1-2 veckor
Produktbeskrivning
Artikelnummer: 17.13510
Referensnummer: 5000074804

B&G Zeus S 7 är en 7-tums smart kartplotter där huvudfokus är att göra seglingen enklare. Den ger dig informationen du behöver på ett lättförståeligt sätt, och seglingsfunktionerna har förbättrats från tidigare modeller med en ny och intuitiv användargränssnitt. B&G Zeus S-serien har också inbyggd ekolodmodul för djupmätningar och visning av bottenstruktur. Med detaljerade och tydliga C-MAP-kartor får du en trygg och enkel navigering. Välj också ekolodsgivare och kartor utifrån dina behov.

B&G segelsystem har en enkel integration och enkel hantering. B&G Zeus S-serien ger dig en bättre seglingsupplevelse oavsett om du är kryssare eller regattaseglare. B&G:s prisbelönta seglingsfunktioner är uppdaterade och lättförståeliga, och inkluderar:

 • SailSteer

 • LayLines

 • Startlinje

 • Rutter

 • Regattafunktioner


Köp till ett sjökort från C-Map som säkerställer varningar för grundstötning och farliga objekt. Använd Zeus S som kärnan i ditt segelsystem, det är det den är designad för.

Genom att använda Wi-Fi, NMEA 2000 och Ethernet kan du enkelt utöka och anpassa ditt system med radar, autopilot, instrument och sensorer för vind, djup, hastighet, GPS, kompass, motordata med mera.

Det är också enkelt att integrera Zeus S med B&G-appen. På så sätt kan du planera seglingen, studera rutter och hantera waypoints hemma, för att sedan synkronisera med Zeus S när du går ombord.

Touchskärm med en ny och intuitiv upplevelse
Zeus S kombinerar en lättförståelig gränssnitt designad på ett sätt som du känner igen från bland annat smartphones, surfplattor och många moderna bilar, med högupplöst visning - vilket ger en helt ny användarupplevelse. Zeus S har en praktisk installationsguide som hjälper dig att komma igång och ger löpande tips för att du ska få ut det mesta av både Zeus S-kartplottern och det nätverk den ingår i.

Den klara SolarMAX™ IPS-beröringsskärmen ger dessutom kristallklara visningar av kartdetaljer, strukturer och bottenkonturer. Den högupplösta skärmen har förbättrad dag- och nattläge och kan läsas av från alla vinklar (85 grader), i direkt solljus och genom polariserade linser - som till exempel solglasögon med polaroidglas.

Nyckelfunktioner

 • Kryssning eller regattasegling? Du kan välja seglingslägen som ger dig exakt den information du behöver i din situation.

 • C-MAP® DISCOVER™ X- och C-MAP® REVEAL™ X-kartor har mycket exakta data och lättförståeliga visningsalternativ som förenklar navigeringen.

 • C-MAP har även säkerhetsvarningar så att du, i "hetluften", undviker grundvatten och farliga objekt på kollisionskurs.

 • Högupplöst SolarMAX™ IPS-beröringsskärm med hög upplösning och synlighet under alla förhållanden, även med polariserade solglasögon, och från alla vinklar (85 grader från alla vinklar).

 • Full integration med bland annat HALO®-radarer, Triton2-piloter, Triton2 och Nemesis®-instrument samt olika sensorer.

 • Konfigurationsguide hjälper dig att snabbt komma igång.

 • Åtkomst till data och kartor både till lands och till sjöss med B&G®-appintegration.

 • Trådlösa anslutningsmöjligheter, plus full Ethernet- och NMEA 2000®-nätverksfunktionalitet.

 • Stöd för IP-videokamera.

 • Inbyggd ekolodmodul med stöd för upp till 1 kW givare.

Val av givare
B&G Zeus S-kartplottrar har en inbyggd enkanals CHIRP-ekkoloddsmodul som, beroende på val av givare, kan erbjuda effekt upp till 1 kW, även om de flesta klarar sig med en betydligt billigare 600 W-givare.

För de flesta seglare är djupangivelsen det viktigaste, och med detta ekolod kan du även se botten och andra strukturer under vattnet. Du kan dra nytta av funktioner som Active Imaging™.

Om du vill utnyttja möjligheterna med en 1 kW-givare kan du välja givare i olika prisklasser och logga stora djup. Här finns flera faktorer att ta hänsyn till, så vi rekommenderar att du kontaktar oss för att få hjälp att välja den bästa lösningen för din båt, användning och budget. Det finns fler alternativ än vad som finns tillgängligt i webbutiken.

B&G Zeus S-serien har en 9-pinns kontakt. För kompatibla givare med andra kontakter krävs en övergångskabel. Kontrollera att ekkoloddsmodulen är inställd på rätt effektstyrka vid användning av övergångskabel för att undvika skador på givaren.


Specifikationer
Skärmens ljusstyrka: 1200 nits
Driftstemperatur: -15°C till 55°C
Temperaturområde för lagring: -20°C till 60°C
IPx6 och IPx7
Rekommenderat nominellt säkringsvärde: 2A
GPS-mottagarkanaler: 32 kanaler
Säkert för kompass: 50 cm
Vägpunkter, Rutter, Spår: 6000 vägpunkter, 500 (<100 rutpunkter), 50 spår (<12,000 spårpunkter).
Visningsvinklar: 85° (överkant, nederkant, vänster, höger)
Radarkompatibilitet: Halo Dome-radar, Halo open array-radar
Positionsnoggrannhet: Horisontell noggrannhet 3 m
Ekolodskompatibilitet: En 9-pins Xsonic 1 kW Sonar-port. Enkanals CHIRP, 50/200 kHz, HDI, Active Imaging
1 port (USB A): Utgång 5V DC, 1,5A
Inkluderad kartografi: World wide basemapp (ej för navigation)

Mått (BxHxD)
Med fäste: 222 x 145,9 x 79,5 mm
Utan fäste, utan solskydd: 195 x 123 x 79,5 mm
Utan fäste, med solskydd: 199,9 x 127,9 x 84,5 mm


I lådan
B&G Zeus S 7
Monteringsfäste
Strömkabel, 4-pin
Instrumentpanelmonteringssats
Solskydd
Hörnklämmor