Start / Fiskespön & Fiskerullar / Fiskerullar / Lågprofilrullar

Lågprofilrullar

En lågprofilrulle är en multirulle med slimmade gavelsidor som ger en bra balans till ditt spö. Finns i flera olika modeller som passar från lätt abborrfiske till tungt gäddfiske.

Multirullar
Multirullar
Haspelrullar
Haspelrullar
Flugfiskerullar
Flugfiskerullar
Inkapslade rullar
Inkapslade rullar
Havsfiskerullar
Havsfiskerullar
Vertikalrullar
Vertikalrullar
Trollingrullar
Trollingrullar
Rulltillbehör
Rulltillbehör

Visar 24

av 54 produkter
Kundfavorit
Abu Garcia Revo Beast X 41 LH Multirulle

Abu Garcia Revo Beast X 41 LH Multirulle

Abu Garcia

1 699 kr2 599 kr
I lager
-39%
Abu Garcia Revo Beast 41 LH Multirulle

Från

2 195 kr3 599 kr
+Finns i flera varianter
Gå till
Sida 1 av 3
123

Till vissa fiskesituationer är en lågprofilrulle det absolut bästa alternativet. Ska du köra spinn-, jerk- eller vertikalfiske är detta förstahandsvalet för många sportfiskare. Multiplikatorrullen är väldigt populär för gäddfiskare eftersom det blir enklare att kasta tyngre beten. Tänk på att välja en rejäl rulle om du ska fiska med tunga beten eftersom det sliter hårt på rullen. Det finns även spinnrullar som är lämpliga för lätta beten till abborre.

En annan uppskattad sak med multirullen är precisionen. Fiskar man gädda är det enkelt att bromsa in kastet så att det lägger sig perfekt framför vasskanten. Det kräver lite övning innan man behärskar rullen och lärt sig att undvika backslag. Man måste ställa in kastvikten för att passa betets vikt och inte glömma att bromsa lite med tummen precis innan betet landar. Tänk på att en multirulle kräver skötsel för att fungera optimalt.

Ibland måste man plocka isär rullen och olja och fetta de olika delarna. Spara gärna sprängskissen som brukar följa med rullen - det kan vara bra när allt ska tillbaka igen. Till skillnad från haspelrullen kan du inte byta sida på veven. Tänk därför till innan du handlar om det är på höger eller vänster sida du vill ha veven.