Multirullar

Till vissa fiskesituationer är en multirulle det absolut bästa alternativet. Ska du köra spinn, jerk, vertikal eller havsfiske är detta förstahandsvalet för många.

Lågprofilrullar
Lågprofilrullar
Haspelrullar
Haspelrullar
Flugfiskerullar
Flugfiskerullar
Inkapslade rullar
Inkapslade rullar
Havsfiskerullar
Havsfiskerullar
Vertikalrullar
Vertikalrullar
Trollingrullar
Trollingrullar
Rulltillbehör
Rulltillbehör
3 till att visa...

Visar 24

av 212 produkter
Kundfavorit
Abu Garcia Revo Beast X 41 LH Multirulle

Abu Garcia Revo Beast X 41 LH Multirulle

Abu Garcia

1 699 kr2 599 kr
I lager
OUTLET
SG6 BC 100 LH 8,1:1 Multirulle

Från

858 kr1 999 kr
+Finns i flera varianter
Gå till
Sida 1 av 9
123456789

Det vanligaste märket på multirullar är Ambassadeur från ABU Garcia. Multiplikatorrullen är väldigt populär för gäddfiskare eftersom det blir enklare att kasta tyngre beten. Tänk på att välja en rejäl rulle om du ska fiska med tunga beten eftersom det sliter hårt på rullen. Det finns även multirullar som är lämpliga för lätta beten även om de flesta då brukar välja haspelrulle istället.

En annan uppskattad sak med multirullen är precisionen. Fiskar man gädda är det enkelt att bromsa in kastet så att det lägger sig perfekt framför vasskanten. Det kräver lite övning innan man behärskar rullen och lärt sig att undvika backslag. Man måste ställa in kastvikten för att passa betets vikt och inte glömma att bromsa lite med tummen precis innan betet landar. Tänk på att en multirulle kräver skötsel för att fungera optimalt. Ibland måste man plocka isär rullen och olja och fetta de olika delarna. Spara gärna sprängskissen som brukar följa med rullen - det kan vara bra när allt ska tillbaka igen. Till skillnad från haspelrullen kan du inte byta sida på veven. Tänk därför till innan du handlar om det är på höger eller vänster sida du vill ha veven.