Start / Fiskespön & Fiskerullar / Fiskespön / Flugfiskespön

Flugfiskespön

Här finner du flugfiskespön som passar för alla tänkbara fiskarter!

Inga produkter hittades

Flugfiskespön indelas i olika klasser - #5/6 passar utmärkt till fisket efter regnbåge, harr, öring och övrig ädelfisk i stilla och strömmande vatten. Ska du istället rikta in ditt fiske mot havsöring eller riktigt grov insjööring kan en #7/8 vara ett bättre alternativ för att klara av att kasta långt i tuffare vind och ha en något kraftigare ryggrad. Vid gäddfiske används ofta ett kraftigare flugspö i klass #9 för att ge bäst kastegenskaper med tyngre flugor.

Värt att tänka på är att använda en flugfiskelina som matchar klassningen på ditt spö. Används en lägre klassning på linan i förhållande vad spöt är klassat kommer kastegenskaperna bli mycket dåliga - linan är helt enkel för lätt. En för högt klassad lina kommer ge den motsatta effekten - den blir för tung för ditt spö och klingan kommer inte orka att genomföra kaströrelserna fullt ut.

Även flugfiskerullen har en klassning som ska stämma överens med flugspöt och fluglinan för att ge en bra balans och rymma rätt mängd backing och fluglina.